112

Money to blow: vervelende man strooit geld door politiebus in Rotterdam

Een “vervelende man” die woensdagochtend in Rotterdam rondliep met een fles sterke drank en met “iedereen ruzie zocht”, bleek een flink pakket met geld bij zich te hebben. Dat meldt de politie op Facebook.

Toen de 27-jarige man uit Arnhem was aangehouden en in de politiebus was gezet, liet hij de bankbiljetten per ongeluk vallen. In totaal had hij 15.000 euro bij zich, zei een woordvoerder van de politie.

Verstopt onder bestelauto

De man veroorzaakte overlast in het centrum en had geprobeerd weg te rennen voor de politie. Hij verstopte zich onder een bestelauto. De politie kreeg hem eronderuit, arresteerde hem en plaatste de amokmaker achterin een politiebus.

Geld over de vloer

De agenten hoorden de man rommelen en zagen dat hij iets probeerde weg te stoppen. Maar dat mislukte waardoor een hele stapel bankbiljetten van voornamelijk 50 euro op de vloer van de bus belandden. Daardoor wordt de man nu ook verdacht van witwassen. De man verklaarde dat de biljetten al in de bus lagen toen hij erin werd gezet.

View this post on Instagram

Melding: "vervelende man" Vandaag zag cameratoezicht een man met een fles sterke drank lopen die met iedereen ruzie zocht. Voor ons een reden om de man te controleren. De man besloot echter weg te rennen voor ons. Uiteindelijk verstopte de man zich onder een bestelauto. Mijn collega wist de man er onder vandaan te krijgen en de man werd aangehouden. Wij plaatsten de man achterin onze bus. Gelukkig controleren wij deze altijd netjes voor onze dienst. Wij hoorden de man rommelen en zagen dat hij iets probeerde weg te stoppen. Toen het wegstoppen van de man mislukte kregen wij toch een glimlach op ons gezicht toen wij het geluid hoorde van wat leek op een pak a4tjes wat je per ongeluk laat vallen. Op de foto ziet u waarom. De man is door ons ook aangehouden ter zake witwassen. ( maar het geld was echt niet van hem hoor, dat lag er al voordat we hem in onze bus zetten. ) ^RVS @p010c #p010c #ondermijning #aanpakken #boefje

A post shared by Politie Rotterdam-Centrum (@politie_rotterdam_centrum) on

ANP