112

Man (34) mishandelt vrouw in Rotterdam: 'vermoedelijk vanwege haar seksuele geaardheid'

Een vrouw is vrijdagmiddag mishandeld op de Lijnbaan in Rotterdam. Ze was daar met haar vrouw om een hapje te eten. De vrouw kon zelf achter haar belager aangaan, waarna de politie hem kon aanhouden.

De twee vrouwen besluiten vrijdagmiddag rond 16.00 uur een hapje te gaan eten op een terrasje aan de Lijnbaan. Daar worden ze aangesproken door een man die obscene gebaren en opmerkingen maakt. De twee proberen de man te negeren, maar na de zoveelste opmerking zegt een van hen toch wat terug.

Daar is de man blijkbaar niet van gediend. Hij komt op de vrouw af en duwt een brandende sigarettenpeuk in haar nek uit. Ook geeft hij haar meerdere klappen om vervolgens doodleuk weg te lopen.

Lees ook: Nederlander in India belaagd om regenboogbankpas

Achtervolging

De vrouw laat het er niet bij zitten en zet de achtervolging in. Terwijl ze achter haar belager aangaat, belt ze de politie om hun locatie door te geven. Niet veel later lukt het de politie om de 34-jarige Rotterdammer aan te houden.

De politie schrijft op haar website dat het vermoeden bestaat dat de man de opmerkingen maakte vanwege de seksuele geaardheid van de vrouwen. De exacte toedracht wordt nog nader onderzocht.

Beeld: ANP