112

Man gewond door mishandeling tijdens woningoverval in Arnhem

En man een vrouw zijn zondagavond slachtoffer geworden van een woningoverval in Arnhem. De 46-jarige man raakte hierbij gewond.

De roof gebeurde rond 22.30 uur in een woning aan de Stadhoudersstraat. De man wilde net zijn woning uit gaan, toen drie mannen bij hem op de stoep stonden en hem naar binnen dwongen. Het slachtoffer werd hierbij flink mishandeld, meldt de politie.

De vrouw was op dat moment boven en kwam direct op het geluid af. Ook zij werd mishandeld door de belagers, maar liep geen verwondingen op. De man moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Na het incident gingen de overvallers er vandoor. Het is niet bekend of er iets buit is gemaakt.

Signalement

Volgens de politie zijn de mannen na de overval gevlucht in de richting van de Heemskerckstraat. Daar zouden ze in een donkere auto zijn gestapt en via de Broekstraat opnieuw naar de Stadhoudersstraat zijn gereden. Na de roof zijn de daders nog gezien bij het dichtbijgelegen speeltuintje.

De politie laat weten dat in elk geval twee verdachten negroïde mannen zijn van begin 20 jaar. Ze waren ongeveer 1.75 meter lang en hadden donkere kleding aan. Een van hen droeg een zwart tasje met een rood accent.

Mensen die meer weten over de woningoverval worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

Beeld: ANP