112

Man die moskee in Veenendaal besmeurde met poep aangehouden na ingooien kerkraam

De politie in Veenendaal heeft donderdagavond een 24-jarige man uit dezelfde plaats aangehouden die verdacht wordt voor het besmeuren van een moskee met poep en maandverband. De man werd aangehouden nadat hij vermoedelijk een raam heeft ingegooid bij een kerk.

Toen de politie ter plaatse kwam stond de verdachte nog te praten met de getuigen bij de kerk en is aangehouden. Later werd de man herkend door agenten. De politie kon deze man even later ook aanhouden voor het besmeuren van een moskee in Veenendaal. Hij werd herkend op de bewakingsbeelden die daar zijn gemaakt.

Aangifte

De Nassermoskee werd vorig weekend besmeurd met poep en maandverband. De deuren en ramen van het gebedshuis waren ingesmeerd met uitwerpselen. Ook in de buurt van de moskee lag er poep. Het bestuur van de moskee deed aangifte en de DENK-fractie in Veenendaal stelde vragen aan het gemeentebestuur.

Het is niet voor het eerst dat de Nassermoskee doelwit is van vandalisme. In 2010 werd het gebouw beklad met racistische leuzen. In dat jaar werden ook varkenspoten neergelegd voor de ingang en werd graffiti op de muren gespoten.

Lees ook: Moskee Veenendaal midden in de nacht besmeurd met poep en maandverband

De man met verward gedrag is een bekende bij de politie. Uit onderzoek blijkt dat de man niet handelen uit geloofsovertuiging toen hij de twee gebedshuizen ontheiligden.