Sport

Podcast: Maarten van der Weijden blikt terug zijn succesvolle Elfstedenzwemtocht

Het is alweer een half jaar dat Maarten van der Weijden voor de tweede keer begon aan zijn Elfstedenzwemtocht. Hij wilde daarmee geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.

In augustus 2018 moest Maarten zijn eerste poging om de Elfstedentocht te zwemmen nog vroegtijdig staken. Maar een jaar later lukte het hem wel: in juni 2019 leefde heel Nederland mee toen de olympisch kampioen de 196 kilometer lange tocht zwom.

Lees terug: Dit was de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden

De langeafstandszwemmer haalde met zijn actie 6,5 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Ook werd hij de eerste persoon ooit die de Elfstedentocht zwemmend heeft afgelegd.

Terugblik Elfstedenzwemtocht in podcast

Een half jaar later blikt Maarten samen zijn vrouw Daisy terug op deze bijzondere prestatie in een podcast met Evelien de Bruijn. De Hart van Nederland-presentatrice was er afgelopen zomer bij in Friesland.

Hoe heeft de Maarten zijn zwemtocht beleefd? Dat hoor je hieronder in de podcast. Ook wordt er onder meer gepraat over wat er met het opgehaalde geld wordt gedaan, hoe zorgvuldig alles was voorbereid en waarom Maarten uit zijn pak scheurde.