Zo mis je niets van de Nijmeegse Vierdaagse

Dinsdagochtend verschijnen tienduizenden mensen aan de start op de Wedren voor de 103e Nijmeegse Vierdaagse. Tot en met vrijdag lopen ze dagelijks 30, 40 of zelfs 50 kilometer.

Wil je niks van de Vierdaagse missen, dan ben je bij ons aan het goede adres, want Hart van Nederland doet uitgebreid verslag van de Nijmeegse Vierdaagse 2019.

Livestream Nijmeegse Vierdaagse

Tijdens het hele evenement praten we je regelmatig bij via een speciale livestream Nijmeegse Vierdaagse op Facebook. Zorg dat je onze pagina liket en volg de Nijmeegse Vierdaagse live.

Via Instagram plaatsen we daarnaast gedurende de hele dag korte updates in Instagram Stories. Volg ons op Instagram en beleef het wandelevenement en alles eromheen.

Uiteraard plaatsen we al het nieuws rondom de Nijmeegse Vierdaagse op onze website. We hebben een speciale pagina gemaakt, waar je alle berichten bij elkaar kunt vinden. En op tv doen we dagelijks verslag in zowel onze vroege uitzending om 19.00 uur en in de late uitzending om 22.30 uur.

Volg ons op Facebook voor de livestream Nijmeegse Vierdaagse.

Deelnemers

De bijna 50.000 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse zijn afkomstig uit 77 verschillende landen. Naast veel Europese landen zijn bijvoorbeeld ook Madagaskar, Nepal en Sierra Leone vertegenwoordigd. Zo’n 85 procent van de deelnemers komt trouwens gewoon uit Nederland.

14.197 van de ingeschreven deelnemers verschijnt voor het eerst aan de start, maar er zijn ook tientallen mensen die hem al meer meer dan 50 keer hebben gelopen. Eén deelnemer heeft zich zelfs ingeschreven voor zijn 72e deelname.

Van alle mensen die zich hebben ingeschreven is 58,3 procent man en 41,7 procent vrouw. Er doen 25 deelnemers mee in een rolstoel.

Vierdaagsefeesten

Ook al staat het wandelevenement zelf centraal, er komen deze week ook veel mensen naar Nijmegen om één van de vele Vierdaagsefeesten mee te pikken. Deze feesten vormen tegenwoordig het grootste gratis openluchtfestijn van Europa en werden recent uitgeroepen tot het sfeervolste evenement van Nederland.

Er komen naar verwachting zo’n 1,6 miljoen bezoekers op af.