Opmerkelijk

Bedrijf achter listeriabesmetting met doden tot gevolg zoekt 'kwaliteitsmanager'

Vleeswarenproducent Offerman die in opspraak is geraakt door een listeriabesmetting in vleeswaren, zoekt al een tijdje versterking. Op de website van de producent is te zien dat er een ‘enthousiaste QA Manager’ gezocht wordt.

Binnen de functie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het kwaliteitsbeleid, valt te lezen in de beschrijving. “Je bent hierbij continu bezig met het verbeteren en borgen van de kwaliteit van onze processen en producten.”

Verantwoordelijk voor kwaliteit

Het takenpakket van de kwaliteitsmanager bestaat onder meer uit ‘het coördineren van onderzoek, monsternames en snijproeven en het opvolgen van de resultaten hiervan’. Ook is de kwaliteitsbaas verantwoordelijk voor het onderhoud van het kwaliteitshandboek.

Dat Offerman een nieuwe kwaliteitschef zoekt, is niet zo gek. Donderdagavond werd bekend dat het bedrijf bepaalde vleeswaren terugroept omdat er listeria-bacteriën in kunnen zitten.

Vleeswaren met listeriabesmetting

Het bedrijf heeft de vleeswaren geleverd aan Aldi, Bidfood, Jumbo, Sligro en Versunie. Jumbo besloot om ongeveer 130 soorten vleeswaren uit de schappen te halen vanwege de listeriabesmetting.

Lees ook: Check hier of je vleeswaren van de Jumbo listeria vrij zijn

Het bacteriefiasco kwam pas aan het licht nadat er verschillende mensen besmet raakten. Dat kostte drie mensen het leven. Eén vrouw kreeg een miskraam na het eten van een besmet stuk vlees.

Mocht je interesse hebben in de functie bij Offerman, dan dien je in ieder geval te beschikken over minimaal drie jaar werkervaring. Een afgeronde food-gerelateerde opleiding is gewenst. Wat de functie schuift is niet duidelijk.

Ben jij iemand die in aanraking is gekomen met besmette vleeswaren van de Jumbo en ben je hierdoor ziek geworden? Wij willen dan graag je verhaal horen. Neem contact op met de redactie via 020-800 7777 of mail ons via Hart@talpanetworks.com