Misdaad

Honderden mensen eren tijdens pinnen doodgestoken Tom (64) in lichtjestocht

De moord op 64-jarige Tom, die maandagavond voor de ogen van zijn echtgenote werd doodgestoken toen hij stond te pinnen, heeft er bij de inwoners van Hoofddorp stevig ingehakt. Zo’n 800 mensen waren vrijdagavond op de been om hem in stilte te herdenken tijdens een beladen lichtjestocht.

Twee jongens van 15 jaar werden vrijdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Tom, die 40 jaar als beveiliger werkte en deze week met pensioen zou gaan. “Het is met geen woorden te beschrijven”, zegt één van de deelnemers aan de tocht aangeslagen. “Zoiets, door 15-jarige jongens, verschrikkelijk…”

Lees ook: Hoofddorp woest na dodelijke roofoverval: ‘Dit zijn geen mensen, dit zijn beesten’

De saamhorigheid tijdens de tocht is enorm. “Dit is heel ingrijpend. Ik woon hier vlakbij, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt”, vertelt een andere meeloper. “Het heeft me enorm geëmotioneerd. Dit gaat je niet in de koude kleren zitten. Er is vanavond veel solidariteit naar elkaar toe. Het is heel belangrijk om te laten zien hoeveel mensen steun geven bij dit soort dingen.”

Alleen maar verliezers

Veel deelnemers aan de tocht zijn bekend met de pinautomaat waar het drama gebeurde. “Het leeft heel erg in de buurt”, weet een omwonende. “Dit kon iedereen overkomen, je staat bijna dagelijks bij die pinautomaat. Deze situatie kent alleen maar verliezers.”

Lees ook: Doodgestoken Hoofddorper (64) slachtoffer van roofoverval

Tom werkte 40 jaar als beveiliger en zou deze week met pensioen gaan.