112

Lichamen in gezonken vissersboot inderdaad van twee bemanningsleden

De twee lichamen die zondagmiddag werden gevonden in de gezonken vissersboot bij Texel, zijn inderdaad van de vermiste bemanningsleden. Dat bevestigt de politie.

De lichamen werden door marineduikers gevonden in de stuurhut van de garnalenkotter. Uit identificatie blijkt nu dat het gaat om de opvarenden, twee mannen van 27 uit 41 jaar uit Urk.

Lees ook: Urk leeft mee met families van vermiste bemanning garnalenkotter

De vissersboot zonk donderdagochtend vroeg. Het schip werd dezelfde dag al gelokaliseerd op de zeebodem, maar er kon niet worden gedoken vanwege de weersomstandigheden. Zaterdag konden marineduikers voor het eerst naar de kotter duiken, een dag later konden ze er voor het eerst ook naar binnen.

Vissersboot wordt geborgen

De gezonken vissersboot zal worden geborgen, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Rijkswaterstaat zal toezien op de bergingsoperatie, maar de werkzaamheden worden uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf.

De planning van de operatie wordt in de loop van komende week gemaakt. Het schip ligt ten zuidwesten van Texel op een diepte van twaalf tot veertien meter.

ANP