Misdaad

Leny (93) uit bed gesleurd door overvallers: 'Als ze me nou maar laten leven'

De 93-jarige Leny Bongarts uit Belfeld kreeg vannacht de schrik van haar leven. Twee inbrekers trokken haar plotseling uit bed, sleurden haar door het huis en wilden haar beroven van geld en sieraden. Ze lieten Leny gewond en in shock achter

Leny heeft meerdere kneuzingen, zit onder de blauwe plekken en is amper van de schrik bekomen, toch doet ze aan Hart van Nederland haar verhaal. “Ik dacht: als ze me maar laten leven. Nou, dat is gebeurd, maar ik hoop zoiets nooit meer mee te maken”, vertelt ze nog geen dag na de gewelddadige inbraak.

Lees ook: Hoogbejaarde vrouw belaagd en uit bed getrokken door overvaller in Belfeld

De inbrekers drongen in de nacht van zondag op maandag het appartementencomplex aan de Pronkhof in het Limburgse Belfeld binnen. Ze braken het sleutelkastje open en gingen bij Leny naar binnen. Zoon Guus vertelt over de vreselijke nacht. “Ze grepen haar bij haar arm, sleurden haar uit bed en zetten haar op een stoel, waarna ze naar geld zochten en haar ringen probeerden af te trekken, wat niet lukte.”

Meer slachtoffers

De politie vertelt dat Leny niet het enige slachtoffer is. De inbrekers zijn vannacht ook bij twee andere woningen naar binnen gegaan. Daar namen ze onder andere sieraden mee. “Dit is verschrikkelijk en de impact is enorm”, aldus een woordvoerder van de politie.