Opmerkelijk

Waar oh waar is toch het langste straatnaambord van Nederland gebleven?

Het langste straatnaambord van Nederland is gestolen. Twee weken geleden werd het 2,6 meter lange bord in Duiven nog vol trots gepresenteerd, maar nu staan alleen de drie palen er nog.

De gemeente laat aan Hart van Nederland weten te hopen dat het bord terug wordt gebracht. Zo niet, dan komt er een nieuw bord met extra veiligheidsmaatregelen.

De Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort bestaat al bijna tien jaar, maar had nooit een eigen bord gekregen. Toen het bord alsnog twee weken werd geplaatst was direct het langste straatnaambord van Nederland.

Langste straatnaambord lastig verstoppen

“Al bij de onthulling werd er gegrapt dat het bord wel eens snel weg kon zijn”, zegt Chris van der Ven. Hij woont in het Horsterpark tussen Duiven en Westervoort. Daarin ligt de laan en Chris weet alles van de geschiedenis. “Mijn zoon schatte al dat binnen twee weken het bord weg zou zijn. Dat is nu uitgekomen.”

Het straatnaambord met 55 teken is moeilijk om verborgen te houden. “Een bord van 2,6 meter verstop je niet zomaar onder je bed”, grapt Chris. Als het bord nog in Westervoort of Duiven is, dan zal het snel opgemerkt worden door iemand, zo denkt Chris. “Dan komt die informatie vanzelf bij mij terecht, dat weet ik zeker.”

De Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort dankt z’n naam aan een commissie die zich eind vorige eeuw heeft beziggehouden met een ontwikkelplan voor de groeigemeenten. Westervoort en Duiven dreigden door de vele woningbouw tegen elkaar aan te groeien. Dat wilden veel mensen niet vanwege de verschillen tussen de dorpen en daarom werd er een park als soort bufferzone gebouwd.