Lammers: 'Verwachtingen Red Bull liggen nu hoger'

Oud Formule 1-coureur Jan Lammers denkt dat de druk bij Red Bull voor de Grand Prix van Silverstone komend weekend hooggespannen zijn. Dankzij de winst van Verstappen in Oostenrijk denkt hij dat Red Bull een stapje voor op de rest heeft.

In gesprek met Racing365 laat Lammers weten: “De Grand Prix van Oostenrijk was zeer waardevol voor Red Bull. In de top tien eindigden twee Honda-motoren, twee Mercedes-motoren, twee Renault-motoren en vier Ferrari-motoren. Daaruit concludeer ik dat niemand nog iets achter de hand had en dat iedereen met het maximaal beschikbare vermogen heeft gereden.”

Volgens Lammers zegt dat genoeg. Hij denkt dan ook dat Red Bull vaker mee gaat draaien om de winst in de Formule 1 dit seizoen. “De informatie die je verzamelt tijdens zo’n race waarin het strijdveld nagenoeg gelijk is, is bijzonder waardevol. Van al die motoren en motorsettings kunnen ze gewoon de feedback analyseren. Je kan het team bovendien niet meer motiveren dan met die fraaie overwinning. Zelfs de nachtportier van Red Bull zal zijn werk na de Grand Prix van Oostenrijk met meer plezier doen.”