112

Lachgasgebruiker filmt hoe hij wordt achtervolgd door de politie

De politie heeft woensdagavond een 23-jarige automobilist aangehouden die al rijdend lachgas gebruikte en zijn achtervolging door de politie door het centrum van Ede met een mobieltje filmde.

Na het negeren van stoptekens en omzeilen van blokkades gebruikte hij onder het rijden nog twee ballonnen met lachgas, maakte de politie donderdag bekend.

Autoraam ingetikt

Bij de aanhouding van de man moest de politie een autoruit moest intikken omdat hij weigerde de deur te openen. In zijn auto werden 22 gebruikte ballonnen aangetroffen.

Omstanders hadden de politie eerder op de avond gebeld dat een lachgasgebruiker gevaarlijke situaties in het verkeer veroorzaakte. Agenten gaven hem een stopteken, maar de man probeerde te ontkomen door onder meer over de stoep ter rijden.

Zonder licht over fietspad

Daarna reed hij met zijn lichten uit over verschillende fietspaden. De man is aangehouden vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag, de gevaarlijke situaties die hij veroorzaakte en het negeren van stoptekens.

Lees ook: Steeds meer mensen gebruiken lachgas in de auto en dat is levensgevaarlijk

Het gebruik van lachgas is volgens de wet niet verboden, maar kan volgens de politie hetzelfde effect hebben als alcohol.

ANP