Lifestyle & Entertainment

Laatste 'Oant moarn' voor Piet Paulusma op SBS6

Na 23 jaar komt er een einde aan het bekende ‘Oant moarn’ op SBS6. Nederlands bekendste weerman, Piet Paulusma, spreekt de groet maandagavond voor het laatst op de zender uit.

De 63-jarige Fries begon zijn loopbaan als weerman in 1985 bij Omrop Fryslân, eerst op de radio en later ook dagelijks op televisie. Elf jaar later begon Paulusma bij SBS6 en gaf hij kijkers dagelijks een weerupdate vanaf een steeds wisselende buitenlocatie in Nederland.

Bekijk hieronder een fragment uit Piets eerste weerbericht op SBS6
(Tekst gaat verder onder de video)

Piet Paulusma naar Omroep Max

Piet kreeg begin dit jaar te horen dat zijn contract bij SBS6 niet werd verlengd omdat de zender de invulling van het weer anders wil gaan aanpakken. Achter de wolken scheen al snel de zon voor de weerman, want Omroep Max-baas Jan Slagter liet weten interesse in hem te hebben.

Begin december werd bekend dat Piet inderdaad voor de ouderenomroep aan de slag gaat. Vanaf 2 januari is de weerman daar te zien op televisie. Ook zal hij te horen zijn op de radio.

Politiek

Ook Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, heeft zich uitgesproken over het vertrek van Piet Paulusma bij SBS6. “Ik wil je ontzettend bedanken voor de bijna 25 jaar waarin je ons vanaf allerlei plekken op de hoogte hebt gehouden van het weer. Jij zegt het altijd in het Fries, laat het mij in het Brabants doen: houdoe en bedankt.”

Bekijk hieronder de gehele boodschap van de minister: