112

Kogelgaten in woningen bij schietincident Zwolle: 'Ik was heel erg bang'

De bewoners van de Van Disselstraat in Zwolle zijn aangedaan door het schietincident van zondagochtend. Bij het incident raakte een 25-jarige man gewond, hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Verschillende woningen werden geraakt door de kogels, zo ook het huis van Pegah.

“Ik lag te slapen toen ik de schoten hoorde”, vertelt Pegah. “Het was overduidelijk een automatisch geweer. Ik dacht eerst dat het bij mijn keuken was, maar toen ik ging kijken bleek daar niets aan de hand.”

“Vervolgens wilde ik nog even naar de wc en toen stapte ik op glas. Toen ik omhoog keek zag ik dat er op mijn deur geschoten was. In eerste instantie dacht ik: ‘Ze hebben op het verkeerde huis geschoten, ze moeten iemand anders hebben.”

‘Ik was heel erg bang’

Pegah woont samen met haar tienjarige dochtertje: “Ik was heel erg bang. Ben direct naar boven gerend en 112 gebeld. Het dringt nog niet helemaal door, maar op de momenten dat dat het wel doet word ik heel emotioneel.”

Het blijkt Pegah’s overbuurman te zijn die zondagochtend werd neergeschoten toen hij zijn auto uitstapte. De schutter heeft daarbij onder andere Pegah’s huis geraakt. “Dit is het allerlaatste wat ik hier in de buurt had verwacht”, besluit ze.

Lees ook: Gewonde bij schietincident Zwolle

‘Ik hoorde harde knallen’

Verschillende straatbewoners staan ‘s ochtends op straat te kijken naar het politieonderzoek. “Ik hoorde vannacht hele harde knallen”, vertelt buurtbewoner Raymond Niemeijer. “Ik dacht eerst aan vuurwerk, dat gebeurd hier wel vaker. Ik dacht: ‘Zien we morgen wel weer’, toen heb ik me omgedraaid in bed.”

“Het is best wel eng, zo dichtbij. Ik heb kinderen die hier buitenspelen, dit doet wel wat met je”, vertelt Niemeijer. “Dit soort dingen verwacht je in het buitenland, niet hier in de wijk.”

“Ik begrijp van de politie dat er ook schade is aan mijn auto”, vervolgt Niemeijer. “Ik weet niet precies hoe of wat, maar ik kan er vandaag in ieder geval niet mee weg.”

Schietincident

De politie is nog steeds naarstig opzoek naar getuigen van het schietincident en mensen met camerabeelden. Ook zijn ze op zoek naar de bestuurder(s) van een scooter die bij het voetbalveld in de omgeving gezien is. De politie hoopt dat deze bestuurder iets gezien of gehoord heeft wat van belang is voor het onderzoek.