KLM bereikt cao-akkoord met bonden voor grond- en cabinepersoneel

Vliegmaatschappij KLM en de vakbonden zijn na maandenlange onderhandelingen en een reeks stakingen tot een cao-akkoord gekomen voor het grond- en cabinepersoneel. De KLM-medewerkers legden deze maand meerdere keren het werk neer, omdat ze betere arbeidsvoorwaarden wilden.

Onder het personeel dat staakte, waren bijvoorbeeld werknemers die de bagage verplaatsten en het vliegtuig voltanken. Zij eisten een salarisverhoging en meer invloed op het aantal werkuren. KLM wilde daar vooralsnog niet aan tegemoet komen.

Lees ook: Grondpersoneel KLM staakt woensdag opnieuw

Gistermiddag gingen de bonden en vliegmaatschappij opnieuw aan tafel, in wat een uiterste poging werd genoemd om tot een cao-akkoord te komen. Volgens KLM zijn er nu onder meer afspraken gemaakt over loon, roosters en minder uitzendkrachten.

Het akkoord moet de komende weken nog wel worden goedgekeurd door de leden van de vakbonden.

Tientallen KLM-vluchten geannuleerd

Bij de stakingen van het grond- en cabinepersoneel was er veel overlast voor reizigers. Tientallen vluchten werden geannuleerd en er waren veel vertragingen. Volgens vakbond FNV waren de acties de verantwoordelijkheid van de KLM-directie, omdat die niet mee wilde gaan in de eisen van de vakbonden. De vliegmaatschappij noemde de stakingen op zijn beurt onbegrijpelijk en onnodig.

ANP/Redactie