Politiek

Klaas Dijkhoff doet Charlotte belofte: 'Ik zal je niet liquideren'

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft een bijzondere belofte gedaan aan onze eigen politieke verslaggeefster, Charlotte Nijs.

De opmerkelijk belofte deed hij nadat hij de verslaggeefster voor het eerst weer ziet sinds haar deelname aan het spelprogramma De Slimste Mens. ”Ik zal je niet liquideren”, belooft Dijkhoff lachend op het Binnenhof.

Na de belofte van Dijkhoff schiet Charlotte in de lach: ”Ik had nog zo gehoopt dat je het niet had gezien of gehoord”, zegt ze. ”Tuurlijk wel”, antwoord een lachende Dijkhoff. De VVD’er heeft twee jaar geleden ook meegedaan aan het programma. Hij won toen als eerste politicus het spelletje.

Verkeerde Klaas

Die belofte/grap komt niet zo maar uit de lucht vallen. Charlotte deed afgelopen seizoen mee aan de populaire spelshow De Slimste Mens van de KRO-NCRV. Tijdens de finaleronde gaf ze een opmerkelijk antwoord op de vraag: ”Wat weet jij van Cor van Hout?”. Charlotte die met haar politieke brein nog in Den Haag zat flapte er toen uit: ”Klaas Dijkhoff!” (Vanaf 36:57) In plaats van het correcte antwoord, Klaas Bruinsma.