112

Kinderen aangehouden voor grote fik in Rotterdams bedrijfspand

De politie in Rotterdam heeft vier jongens aangehouden voor de grote brand in een leegstaand pand in Overschie. De verdachten hebben een leeftijd van 11 tot 14 jaar.

Het ging goed mis bij een pand op een bedrijventerrein aan de Abraham van Beyerenstraat in Rotterdam Overschie. Daar woedde zondag 4 augustus rond 16.15 uur een brand in een leegstaand bedrijvenpand.

Lees ook: Brand leegstaand bedrijfspand Rotterdam geblust

De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat een groot deel van het pand verloren is gegaan. Door de inspanningen van de brandweer zijn omliggende panden zijn wel gespaard gebleven. De lucht van de brand was tot in Delft te ruiken.

Bekentenis

De politie had aanwijzingen dat er sprake was van brandstichting en startte daarom een onderzoek. Zo hebben meerdere omstanders, vlak voor de fik, een harde knal gehoord.

De politie meldde maandag al de arrestatie van de 14-jarige jongen en hield toen al rekening met meer aanhoudingen. Het is niet bekend gemaakt hoe de hulpdienst de jongeren op het spoor is gekomen. De jonge verdachten hebben al wel toegegeven dat zij verantwoordelijk zijn voor de fik.

Door hun jonge leeftijd zijn de verdachten wel weer op vrije voeten. Als het onderzoek is afgerond zal de Officier van Justitie met een strafeis komen.