Dieren

Kat Poelie lift van Amsterdam naar Terschelling

Kat Poelie komt nog eens ergens, blijkt. Medewerkers van rederij Doeksen merkten zaterdag een verstekeling met vacht op aan boord van de Friesland richting Terschelling. Ze plaatsten een bericht daarover op Facebook.

“De kat kan vanuit Terschelling of Harlingen komen”, dachten de medewerkers toen nog. Maar de kat blijkt half Nederland te hebben doorkruist.

Tekst gaat verder onder facebookpost

“We zagen de kat over dek rennen op Terschelling. Toen is hij/zij gevlucht en verstopt onder de motorkap van een auto. Daar hebben we hem kunnen vangen”, meldde de rederij op Facebook. De hoop was de eigenaar van de kat te traceren. Gelukkig heeft de kat een eigenaar die zijn verantwoordelijkheid neemt, want de kat bleek gechipt en heet Poelie. En Poelie komt helemaal uit Amsterdam, blijkt uit de tweet van journalist Rianne Meijer. “Een collega was de kat kwijt. Die blijkt nu teruggevonden, op het dek van de veerboot van Harlingen naar Terschelling. Ze woont in Amsterdam. Katten zijn echt zulke eikels soms.”

Poelie is van de oom van Meijer’s collega, zij paste slechts op. De kat was al een paar dagen foetsie. Waarschijnlijk begon Poelie’s reis richting Terschelling omdat hij/zij begon als verstekeling in een auto of vrachtwagen maar zeker weten doet niemand het. “Hij kan niet praten, dus dat is voorlopig voor iedereen een interessante kwestie”, tweet Meijer droogjes.