112

Kapotte koplamp mondt uit in wilde politieachtervolging tot diep in België

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto met Frans kenteken achtervolgd, die in Gronsveld (Limburg) een stopteken van de politie had genegeerd. Dat leidde tot een wilde achtervolging tot diep in Belgisch grondgebied.

Pas in Namen kon de auto worden klemgereden. De drie inzittenden zijn aangehouden. In de auto werden drugs gevonden. Het kenteken bleek niet bij de auto te horen, maakte de politie zaterdag bekend.

Koplamp stuk

De politie gaf de bestuurder in Gronsveld een stopteken omdat een van de koplampen kapot was. Maar de automobilist gaf gas en vluchtte over de A2 naar België. Tijdens zijn vlucht probeerde de bestuurder meermaals de achtervolgende patrouillewagen te rammen, maar die kon steeds tijdig uitwijken.

Hulp van Belgische politie

In Wallonië kregen de achtervolgende Nederlandse agenten hulp van Belgische collega’s. Uiteindelijk reed de Belgische politie de auto in Namen klem en sloeg de inzittenden in de boeien. De drie verdachten zitten in een Belgische politiecel, maar zullen in Nederland worden berecht.

ANP
Beeld: Facebook / Politie Heuvelland