112

Juridisch medewerker gemeente Tiel doelwit van brandstichting in woning

De woning aan de Burgemeester Altenastraat in Tiel waar donderdagochtend brand uitbrak is van een juridisch medewerker van de gemeente Tiel.

Dat laat een woordvoerder van de gemeente Tiel weten aan Hart van Nederland.

Zelf in veiligheid gebracht

De man woont daar samen met zijn vrouw en twee kinderen van 15 en 9 jaar oud. Zij werden in de nacht van woensdag op donderdag ruw wakker toen er brand uitbrak in woning. Vermoedelijk zijn er brandbommen naar binnen gegooid. Waar het gezin gelukkig snel kon vluchten bleef van de woning weinig meer over. De hele benedenverdieping is uitgebrand. Het gezin is nagekeken door ambulancepersoneel, zij zij lichamelijk niet gewond geraakt door de actie.

Vlak na de knallen zijn er door omwonenden meerdere mensen gezien bij de oprit van de woning. Ook is er een ruit van een auto ingeslagen.

Onbewoonbaar

De brandweer kon snel ter plaatse zijn omdat zij net terug kwamen van een andere melding. Hoewel zij snel ter plaatse waren is de woning onbewoonbaar verklaard. Vanaf de buitenkant ziet de woning er zwaar beschadigd uit. De ramen liggen eruit en de muren zijn zwartgeblakerd.

De politie doet nog altijd onderzoek naar de woning. Zij houden ook sterk rekening met brandstichting.

‘Wraakactie door zijn werk’

Een buurtbewoner en goede bekende van de familie suggereert dat het om een wraakactie gaan, wellicht een drugspand dat moest worden gesloten.

Volgens een andere buurtbewoner gaat het om een financiële kwestie. Vanuit zijn werk bij de gemeente zou hij 80 duizend euro hebben moeten vorderen bij iemand. Diegene zou gezegd hebben dat hij hem terug zou pakken.

Burgemeester

Burgemeester Hans Beenakker heeft ook gereageerd op de brand: ”Vannacht is er in het huis van een onze medewerkers brand ontstaan nadat er een brandbom naar binnen zou zijn gegooid. Wat een schrik voor hem en zijn familie. Dit heeft natuurlijk een enorme impact. Ook voor de buurt en zijn collega’s. De brandweer was gelukkig snel ter plaatse. De politie en het OM zijn meteen met het onderzoek gestart. Daarin worden verschillende scenario’s onderzocht”, aldus de burgemeester.

Korte tijd voor dit incident, om 00.45 uur brandden er twee auto’s uit aan de Appelboogerd in Tiel. Het rechercheteam onderzoekt of er sprake is van een verband.