Mike zijn politiedroom komt uit: 'Als je hem ziet genieten, dan doe je dat zelf ook'

Speciaal vanwege het 30-jarige bestaan van Make A Wish werd er vanmiddag in Lelystad groots uitgepakt. Voor tien kinderen kwam namelijk hun wens uit, zij mochten namelijk een dag meelopen met de politie.

De kinderen werden in de ochtend opgehaald in een politieauto. Daarna vertrokken ze naar het terrein van de politieacademie en mochten ze ook echte politiekleding aan. De 15-jarige Mike mocht mee met oud-politievlogger Jan-Willem. Hij werd verrast op school en ging de hele dag met hem mee ‘boeven vangen’. Mike had het erg naar zijn zin als politieagent. Hij sloeg onder meer zijn eigen moeder in de boeien, die als boef figureerde.

Jubileum

De reden dat Make A Wish het jubileum vierde bij de politie is niet zonder reden. 30 jaar geleden kwam namelijk de eerste wens van de ernstig zieke Chris in vervulling. Hij wilde graag een dag een kijkje nemen bij de politie. Nadat Chris een mooie dag had gehad, stierf hij twee dagen later. Vervolgens zette zijn moeder de stichting Make A Wish op. Dit leidde ertoe dat er inmiddels al duizenden wensen voor zieke kinderen zijn uitgekomen.