112

Jongen (9) met molotovcocktail staande gehouden in Duindorp

Tijdens de rellen in de wijk Duindorp is gisteravond een jongen van 9 jaar oud met een molotovcocktail staande gehouden. Het kind was volgens de gemeente ‘betrokken bij het rondlopen met een molotovcocktail’ .

Het is niet bekend of het jongetje zelf of iemand uit zijn omgeving de molotovcocktail in handen had. Volgens de politie is de jongen niet meegenomen.

Dit weekend zijn er dertien mensen aangehouden door de politie nadat er voor de tweede keer in korte tijd rellen ontstonden door het afblazen van het vreugdevuur. Zij kregen een proces-verbaal.

Lees ook: Chaos na afblazen vreugdevuur Duindorp: ‘Het is een stukkie cultuur’

Vreugdevuren

De branden en vernielingen in Duindorp dit weekend zijn vermoedelijk een gevolg van het afblazen van het vreugdevuur op Oudejaarsavond. Oud-bewoner en amateur-historicus Evert de Niet zei eerder: “Als de gereguleerde vuren niet doorgaan dan is het logisch dat er onrust ontstaat in de wijk.”

Waarnemend burgemeester van Den Haag Johan Remkes noemt de ongeregeldheden in Duindorp onaanvaardbaar. Hij zegt dat hij met de handhavings- en hulporganisatie in de stad afspraken heeft gemaakt om ‘op te treden om deze wetteloosheid het hoofd te bieden’. Om welke maatregelen het concreet gaat, laat hij in het midden.

Lees ook: Aanhoudingen in Haagse wijk Duindorp voor geweldpleging en vernieling

Ongeregeldheden

Vanaf zondagmiddag 16.00 uur ontving de politie meerdere meldingen van vernielingen en brandstichtingen op en rondom het Tesselseplein. Ongeveer vijftig personen zorgden voor deze overlast en barricadeerden de weg. Rond 23.00 uur was de situatie in de wijk dermate onrustig dat besloten werd om de ME in te zetten.

Tekst: ANP