Sport

Jill Roord: 'Penalty was wel erg makkelijk gegeven'

Oranje Leeuwin Jill Roord is blij en trots met het behaalde resultaat van de Oranje Dames. Ze waren er ongelooflijk dichtbij maar na 90 minuten spelen trokken de vrouwen uit de Verenigde Staten aan het langste eind.

Oranje wist haar tegenstander lang van het scoren te houden, mede dankzij Sari van Veenendaal, die een paar mooie reddingen had. In de 58ste minuut een ongelukkig moment voor Stefanie van der Gragt. Ze mist de bal en Alex Morgan gaat onderuit. Amerika krijgt na tussenkomst van de VAR een penalty toegewezen. Rapinoe benut de strafschop en Nederland kijkt tegen een 1-0 achterstand aan.

Lees ook: Oranje Leeuwinnen grijpen naast de wereldtitel, team USA een maatje te groot

Roord vindt dat de penalty makkelijk werd gegeven: ”Zoals er wel meer penalty’s makkelijk werden gegeven dit toernooi”, vertelt Roord verslagen. ”Ik moet wel zegen dat ik het niet helemaal goed zag maar ik vind het makkelijk gegeven. Ik moet het even goed terugzien.”

Lees ook: Oranje Leeuwinnen hopen dat teleurstelling snel plaats maakt voor trots

Vanaf dat moment ging de VS nog meer druk zetten. Dat resulteerde in de 69e minuut in de 2-0. Lavelle schiet de bal langs keepster Sari van Veenendaal. De Leeuwinnen proberen nog wel terug te vechten maar de pogingen vinden geen doel. Sherida Spitse komt nog dichtbij met een knappe vrije trap, maar het lukt de Leeuwinnen niet om zich terug te vechten.

Plaats maken voor trots

Los van de gegeven penalty en de verloren finale heerst er toch trots bij Roord en de andere speelster. ”We hebben een hartstikke mooi toernooi kunnen spelen en zijn blij dat wij de finale hebben mogen spelen”, aldus een trotse Jill.