Misdaad

Jet herdenkt bij aanslag in Münster omgekomen Ben

Een jaar geleden is Jet met haar Ben een weekendje weg, als ze op de terugweg besluiten te gaan lunchen in Münster. Dat loopt noodlottig af.

Een gek rijdt met een bus het terras op waar ze net zijn gaan zitten. Ben raakt levensgevaarlijk gewond en overlijdt vier maanden later na een hels ziekbed. Jet is ook ernstig gewond, maar is er niet zo slecht aan toe als Ben.

Lees ook: Weduwe Jet keert voor het eerst sinds fatale dag terug naar terras in Münster

Elke dag opnieuw heeft Jet zowel lichamelijk als geestelijk te kampen gevolgen van de vreselijke gebeurtenis. “Ik sta nog rechtop maar daar is dan ook alles mee gezegd. Lichamelijk ben ik er nog niet bovenop. Ik heb veel last en moet nog operaties ondergaan. Geestelijk zit ik nog op slot. Ik heb traumatherapie. Eerst wil ik mijn lichaam weer goed hebben en dan ga ik geestelijk aan de slag.”

Lees ook: Nederlandse man overleden na aanslag op terras in het Duitse Münster

Wel gaat ze de confrontatie met het drama aan door naar de herdenking van de aanslag in Münster te gaan. Dat wordt op zijn zachtst gezegd een pittige dag. “Ik ga dan ook voor het eerst weer naar de plek toe. Daar zie ik enorm tegenop. Maar ik zit zo in elkaar dat ik een confrontatie niet uit de weg ga, dus ik zal wel gaan”, zegt ze dapper. “Er zijn ook gesprekken met andere slachtoffers onder begeleiding van een psycholoog. Het zal heel bijzonder worden.”

Gelukkig staat ze er niet alleen voor. “Mijn familie gaat mee, en ook de familie van Ben. Daar heb ik heel goed contact mee, gelukkig.”