Lifestyle & Entertainment

Instagram neemt maatregelen tegen online pesten: treiteraars worden buitengesloten

Instagram introduceert vandaag een functie waarmee gebruikers vervelende accounts kunnen laten verdwijnen. De app bindt daarmee de strijd aan tegen digitale pesters.

“We weten dat jonge mensen relatief vaak online gepest worden”, schrijft Instagram in een blog. Er bestaat al een mogelijkheid om een Instagramaccount te blokkeren, maar dat doen tieners vaak niet.

Pestkoppen negeren op Instagram

Jongeren willen pestkoppen vaak niet helemaal blokkeren, omdat ze hen in het dagelijks leven nog tegenkomen. Met de nieuwe functie kunnen jonge mensen de pesters negeren en buitensluiten zonder dat de pesters hier van op de hoogte zijn.

Je kunt iemand ‘beperken’ door in de app naar links te vegen op een opmerking en vervolgens op het uitroepteken te klikken. Je kunt ook op het profiel klikken van het account dat je wilt beperken.

Tekst gaat verder onder de foto.

instagram

Berichten verdwijnen

Als je iemand ‘beperkt’ zijn de berichten van diegene alleen nog te zien voor hem of haar zelf. Andere volgers zullen die berichten niet meer zien. Ook komen berichten van anderen met een ‘beperkt-status’ niet meer automatisch in je inbox terecht.

Foto: Instagram