112

Kwajongens breken in bij speelgoedwinkel gezin Ruinerwold in Zwartsluis

In de voormalige speelgoedwinkel van het gezin uit Ruinerwold is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Voordat het gezin zijn intrek nam in de boerderij in Ruinerwold, leefden ze boven de speelgoedwinkel in Zwartsluis.

Aan de buitenkant van het pand zijn geen sporen van braak te zien, zo meldt RTV Oost. Volgens de omroep lijkt het te gaan om een kwajongensstreek van inwoners uit het dorp zelf.

Lees ook: Politie doorzoekt twee oude winkels in onderzoek keldergezin Ruinerwold

Houten speelgoed

De Oostenrijkse Josef B. was samen met de vader van het gezin, Gerrit Jan van D., de huurder van het pand in Zwartsluis. De twee hadden er twee jaar lang, van 2004 tot 2006, een speelgoedwinkel met voornamelijk houten speelgoed. De familie van Gerrit Jan van D. zou in die tijd boven het pand gewoond hebben.

In 2006 is de winkel om nog onbekende redenen dicht gegaan en sindsdien staat het pand er verlaten bij. Josef B. zou de afgelopen jaren nog enkele keren gezien zijn bij het pand, ook werd de huur nog gewoon betaald. Op dit moment staat de winkel te koop.

Lees ook: Mysterie rondom spookgezin uit Ruinerwold: wat weten we tot nu toe?

Zwartsluis

Toen de familie in Ruinerwold ontdekt werd, heeft de politie ook de winkel in Zwartsluis doorzocht. Vanwege het onderzoek kan de politie niet inhoudelijk ingaan op de doorzoekingen. Het is dan ook niet duidelijk of ze er iets gevonden hebben.