Weer & Verkeer

Het oude 'stationsklapperbord' is terug op Rotterdam Centraal

Veel reizigers waren teleurgesteld toen het laatste klapperende informatiebord op station Utrecht Centraal werd weggehaald. Daarom brengt NS de nostalgie woensdag terug op Rotterdam Centraal met een in een nieuw jasje gestoken reisschema. Want ondanks dat de meeste reizigers de NS-app gebruiken, heeft men nog steeds behoefte aan het kenmerkende geklapper.

Met trommelgeroffel van een bekende drummer in de achtergrond, drukken onder andere directeur operatie bij NS Marjan Rintel en Astrid Bunt, directeur stations bij ProRail, op een grote knop. Achter hen onthuld zich een groot scherm van 9.5 bij 1.80 meter.

‘Grote scherm gemist’

Boven de Rituals, voor de poortjes bij het Service Center aan de centrumzijde van het station, prijkt het onmisbare scherm. “Wij dachten in eerste instantie: niemand heeft toch zo’n groot scherm nodig wanneer je de app en de andere informatieborden hebt?” vertelt Anne van der Wel, PR-adviseur. “Toch gaven mensen aan het grote scherm te missen, vooral wanneer er iets gebeurd.”

Op het bord verschijnen de vertrektijden voor het komende half uur en eventuele reisadviezen van verstoringen.

NS geeft aan rekening te hebben gehouden met de locatie. “Het moet namelijk leesbaar zijn vanuit alle hoeken van de hal en vanaf de looproute van de meeste reizigers vanaf de metro en trams naar de treinen,” vertelt Astrid Bunt.

Ook Den Haag Centraal krijgt dit jaar nog een XL-scherm. Utrecht Centraal krijgt er ook een, maar deze volgt pas in 2020.

Lees ook: NS begint met test om ov-chipkaart als fietssleutel te gebruiken

Beeld: NS