112

Inbrekers dringen juwelierswinkel in Emmen binnen met touwladder

Bizarre bewakingsbeelden uit een vestiging van juwelier Stijnis aan de Dalipassage in Emmen. Inbrekers drongen de winkel maandagochtend in alle vroegte binnen met een touwladder.

Op de beelden is te zien hoe één van de inbrekers via een touwladder door het systeemplafond naar beneden klimt. Eenmaal beneden begint hij direct met het plunderen met de vitrines. Kort daarop klimt ook een tweede inbreker via de touwladder naar beneden om te helpen met het stelen van de sieraden. Met de buit op zak klimmen beide inbrekers via de touwladder weer naar boven, de winkel uit.

Vaker doelwit

Winkeleigenaar Bas Stijnis heeft bewakingsbeelden en foto’s van de inbraak gedeeld op Facebook, in de hoop dat iemand de twee daders herkent. “We zijn erg boos en geschrokken”, vertelt hij tegen Hart van Nederland. “We hebben een winkel in sieraden en het is nu al de tweede keer in korte tijd dat er een inbraak is gepleegd. De daders moeten gepakt worden, daarom heb ik de beelden online gezet.”

Kort geleden werd ook al ingebroken bij een filiaal aan de Hoofdstraat in Emmen. De winkel aan de Dalipassage blijft de komende dagen gesloten.

Beeld: Facebook / Bas Stijnis