Opmerkelijk

Ikea verkoopt dezelfde huiskamers als die van Friends, Stranger Things en The Simpsons

Altijd al een keer in de huiskamer van de vriendengroep van Friends willen zitten? Of je eigen woonkamer helemaal zoals die van Homer Simpson willen namaken? Ikea heeft de meest legendarische tv-kamers tot leven gewekt.

De Zweedse meubelketen heeft kopieën gemaakt van onder meer de kamer van Monica Geller, uit Friends. Het is niet precies hetzelfde, maar het lijkt allemaal heel erg uit. De meubels komen uit de nieuwe Real Life-collectie.

The Simpsons

Een bruine bank, paars bijzetkastje, een scheef schilderij en een grote ouderwetse televisie. Als je het voor je ziet, kan je maar aan één serie denken. The Simpsons. Alles bij elkaar kost ongeveer 650 euro en het is helemaal leuk als je kinderen Bart en Lisa heten.

Stranger Things

Niet alleen oude series zijn nagemaakt. Ook Stranger Things ontbreekt niet. Al is deze woonkamer misschien toch wel iets minder aantrekkelijk. Ondanks dat de gekleurde lampjes best gezellig zijn voelt het toch nog steeds alsof je in een sciencefiction-horror zit.

Nog even wachten

De namaak woonkamers zijn voorlopig alleen nog maar te zien in de Verenigde Arabische Emiraten. Of het ook naar Nederland komt is nog onduidelijk. Wel is zo goed als alles ook te koop in Nederland. Dus als je echt zou willen kan je gewoon met je vrienden in een woonkamer zitten met een New Yorkse sfeer.

Op de foto hierboven zijn The Simpsons te zien in de huiskamer van Ikea.

Foto: Ikea

Foto: Ikea