112

Ierse Matthew zoekt naar in Amsterdam vermiste broer Connor (39)

De 39-jarige Connor James Murphy uit het Ierse Belfast wordt sinds 13 januari vermist. Hij is voor het laatst gezien op een feest in de omgeving van Oudeschans in Amsterdam. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor.

Matthew, de broer van Connor, is naar Nederland gekomen om te helpen met de zoektocht naar zijn broer. “Zo’n lange tijd is gewoon vreemd,” vertelt hij. “Hij zou naar huis komen voor de bruiloft van onze zus in februari. Hij kan overal zijn, overal in Nederland. Ik wil gewoon weten of hij in orde is, of iemand hem heeft gezien.”

‘We hebben niets op dit moment’

Connor woont al drie jaar in Nederland en werkt al kok op het Leidseplein. Zijn collega en beste vriend Ricky sloeg als eerste alarm en maakt zich grote zorgen. “Het is Amsterdam, hier zijn heel veel grachten. Hij kan er in zijn gevallen. Hij kan zijn aangevallen onderweg naar het Leidseplein. We hebben niets op dit moment.”

De broer en vriend hopen dan ook dat mensen die meer weten over Connors vermissing spoedig naar voren zullen treden: “We doen een beroep op iedereen die hem gezien of iets over hem gehoord heeft om zich te melden.”

Grachtenbodem uitgekamd

De politie heeft met een boot en een speurhond de bodem van de Oudeschans uitgekamd, maar niets gevonden. De kans dat Connor in de gracht is beland is dan ook klein. “Dat hebben we in ieder geval uitgesloten. Mogelijk dat hij toch nog ergens verblijft, maar we hebben geen enkel spoor van hem,” aldus politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek.

Nachtmerrie

Dat gegeven baart Connors dierbaren grote zorgen. “Je kan niet onder woorden brengen hoe je je voelt,” zegt Ricky. “Je zit in een nachtmerrie en weet niet wanneer je wakker wordt, zo voel je je.” Intussen houdt ook de moeder van Connor zich sterk, vertelt broer Matthew. “Ze slaat zich er doorheen, zoals wij allemaal. Zij blijft positief, zoals wij allemaal. Zo is ze er onder.”