Horner verwacht voorlopig geen vertrek van Verstappen bij Red Bull

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht niet dat Max Verstappen op korte termijn bij de renstal vertrekt. Volgens de Brit zit de coureur voorlopig op zijn plaats.

Voor de overwinning van Verstappen in de Grand Prix van Oostenrijk werd er gespeculeerd over een clausule in zijn contract waardoor hij vrij zou zijn om te vertrekken. ”Er is enorm veel speculatie over het contract van Max”, aldus Horner tegenover Motorsport.com. “De enige personen die weten wat er in dat contract staat is Max, zijn management en het team. De overwinning in Oostenrijk verandert niets voor ons.”

Contract

Verstappen heeft nog een contract tot eind 2020 bij de Oostenrijkse renstal. Toch is dat voor Horner niet de juiste basis om de samenwerking verder te zetten. “Het is niet goed als je een coureur behoudt op basis van een stuk papier. Max heeft echt vertrouwen in het project waar we momenteel mee bezig zijn. Een stuk papier, een contract, is dan totaal niet relevant. Hij geniet van zijn aanwezigheid in dit team.”

Wereldtitel

Horner hoopt dat Red Bull volgend jaar eindelijk een keer kan strijden voor de wereldtitel. “We hebben een van de beste coureurs ter wereld, de beste, naar mijn mening. De motor is sinds 2013 onze achilleshiel geweest. 2019 is voor ons een jaar waarin we ons verbeteren. Ons doel is om in 2020 vanaf het begin mee te doen om de wereldtitel.”