Dieren

Hond sterft bijna na opeten drugs in Amsterdams park

Een hond is bijna overleden na het opeten van drugs. De viervoeter en zijn baasje waren aan het wandelen in het Amsterdamse Sloterpark toen het vreselijk mis ging. Wijkagent Marcel Kunst  in Slotervaart Noord waarschuwt hondenbezitters en mensen met kleine kinderen om extra alert te zijn voor de giftige goedjes in parken.

De agent heeft op andere social media-berichten gezien dat het ook voorkomt in andere parken in de stad. Waaronder het Flevopark als enige wordt genoemd.

Er worden geen cijfers bijgehouden over het aantal honden die onwel worden na het eten van drugs. Maar de laatste jaren komt het steeds vaker voor. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in Nijmegen en Utrecht zijn er dieren ziek geworden. Ook zijn er honden al ziek geworden door het eten van poep van junks of festivalgebruikers. In hun ontlasting zit nog vaak genoeg drugs om de dieren erg ziek te maken.

Mocht het gebeuren dat je hond iets heeft gegeten waarvan je verdenkt dat het drugs kan zijn, dan moet je zo snel mogelijk naar de dierenarts voor controle.