Dieren

Hond en baasje in Urmond gewond door vuurwerkbom in brievenbus

In het Limburgse Urmond raakten woensdagavond een hond en zijn baasje gewond toen onbekenden een vuurwerkbom de woning in gooiden. “We zijn nog aan het trillen”, zegt Leroy Diependaal.

Leroy stond nietsvermoedend in de keuken een boterham te smeren in zijn woning aan de Graetheidelaan toen hond Thyson plots aansloeg. “Die liep direct naar de voordeur dus ik ging kijken, maar zag niets. Dus keerden we terug naar de keuken”, vertelt Leroy. Direct daarna blaft de hond opnieuw, Leroy doet de deur naar de gang open en dan volgt daar die ontploffing.

“De hond stond naast me en het ging heel snel. Er was een felle flits en een grote knal. Het enige wat ik kon doen was me afweren”, zegt Leroy. “Gelukkig waren de kinderen diep in slaap, die hebben niets gemerkt, maar ik heb verschillende verwondingen aan mijn gezicht en een diepe snee in mijn hand. Thyson is gewond geraakt aan zijn achterpoot en zit nu zwaar aan de pilletjes tegen de pijn en aan de antibiotica.”

Raadsel

Wie er achter de daad zit, is volgens Leroy een raadsel: “Kwajongens? We weten het niet”.

Politie Westelijke Mijnstreek doet op Facebook een getuigenoproep. Leroy neemt ondertussen maatregelen. “Wij zullen vanavond wel opnieuw slecht slapen, maar we gaan zeker camera’s ophangen. Dit gaat ons te ver.”