112

Hockeyvader nog altijd spoorloos: zoektocht met hond, boot en helikopter

De 53-jarige hockeyvader uit Oosterhout is nog altijd spoorloos. De politie is al ruim een week naar hem op zoek. Woensdag zoeken ze in en bij het water van de Put van Caron in Den Hout, vijf kilometer van zijn woonplaats

Met een boot en een gespecialiseerde hond wordt het water afgespeurd. Boven de zandafgraving speurt een politiehelikopter de omgeving af.

Put van Caron levensgevaarlijk

De Put van Caron is een zandafgraving vol water waar het erg diep is en dus levensgevaarlijk om te zwemmen, meldt het Brabants Dagblad. Ook het uitlaten van honden is niet toegestaan bij deze zandafgraving.

Dinsdag leverde het zoeken naar de man op het Markkanaal bij Oosterhout niets op. Twee dagen eerder, op zondag, was er een zoektocht in een natuurgebied in Den Hout dichtbij zijn huis.  Tweehonderd familieleden, vrienden, politieagenten en een speciale groep veteranen kamden het gebied uit. Ook dat leverde niets op.

De vader en zijn twee zoons zijn actief bij de Oosterhoutse hockeyclub De Warande. Veel bekenden van de club zochten zondag dan ook mee.

Hij ging wandelen

De vader van twee kinderen is al ruim anderhalve week spoorloos. Hij is op zondagochtend 13 oktober tussen 09.00 en 10.00 uur voor het laatst gezien bij zijn huis in Oosterhout. Hij keerde niet terug van een wandeltocht.

Niemand weet wat er met hem is gebeurd, al gaat de politie ervan uit dat hij een ongeval heeft gehad. De man had geen telefoon bij zich tijdens de wandeling. Uit onderzoek van de politie blijkt dat hij zijn bankpas niet meer heeft gebruikt na de 13e. De politie gaat er dan ook niet vanuit dat de vermiste Oosterhouter zich elders zou bevinden of gevlucht is.

 

Beeld: SQ Vision