Dieren

Hertje Jill verovert de harten van winkelend Barneveld

Het is een hele gewaarwording in de winkel van Marrie Borgers uit Barneveld. Sinds een paar dagen huppelt daar een hertje rond. Borgers nam het hert, genaamd Jill, in huis nadat die haar moeder verloor en aangezien de boer te weinig tijd had om haar te verzorgen, zag Borgers geen andere optie dan zelf de melkfles op te pakken.

“We gingen herten kopen voor op onze boerderij”, vertelt Borgers. “Toen we bij de boer kwamen was Jill net geboren. Een paar dagen later kwamen we terug en liep Jill ineens alleen.” Toen Borgers vroeg wat er aan de hand was, vertelde de boer dat Jill’s moeder het helaas niet had gered. “De boer vertelde dat ze nu dus de fles moet en dat hij daar eigenlijk geen tijd voor had. Daarom heb ik haar maar meegenomen”, laat Borgers weten. “Op het begin moest ze wennen aan de fles en het drinken zonder moeder, maar nu drink ze eigenlijk al heel goed zelf!”

Lees ook: Kim en Twan hebben babywallaby aan hun buik hangen

Om Jill op tijd haar fles te kunnen geven, neemt Borgers haar vaak mee naar haar winkel in Barneveld. “Hier heb ik een klein bedje voor haar gemaakt”, vertelt de winkelier. “In het begin schrok het arme beestje zich helemaal lam als er mensen de winkel binnenkwamen. Dat gaat nu gelukkig beter.”

Borgers krijgt veel reacties van klanten: “De meeste willen even kijken en haar aaien. Maar Jill vindt dat helemaal niet leuk. Nu heb ik dus een plank over haar bedje gelegd, zodat niet iedereen haar direct ziet. Daarnaast kan ze achter lekker loslopen. Daar heb ik ook een doos neergelegd met een tapijttegel waar ze heerlijk in kan gaan liggen als ze echt rust wil.”

Natuur

Als Jill volwassen is, mag ze bij Borgers blijven wonen. “Ze kan helemaal de natuur niet meer in, ze heeft van haar moeder niet kunnen leren hoe ze daar voor zichzelf moet zorgen”, laat Borgers weten. “Nee dat kan echt niet, die gaat daar absoluut dood.” Jill mag bij de andere herten in de wei: “Of binnen bij onze hond. Van begin af aan kunnen die twee het heel goed vinden!”