Politiek

Henk Otten komt voor Forum in de Eerste Kamer maar niet als fractievoorzitter

Henk Otten, de beoogde fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FVD) is voorlopig op een zijspoor gezet door de partij. Otten is niet langer de beoogd voorman van de Eerste Kamerfractie van Forum voor Democratie.

Wel zal hij namens de partij lid worden van de Eerste Kamer. Dat is de uitkomst van intern overleg.

Dit laat de partij weten maandag op haar website: ”Wij betreuren de situatie die de afgelopen weken is ontstaan bij onze partij zeer. We zijn doordrongen van de enorme inspanningen die Henk Otten heeft verricht voor de partij en onder de indruk van zijn kwaliteiten. Maar in het licht van de gerezen vertrouwensbreuk achten wij hem op dit moment geen geschikte kandidaat voor het lijstwoordvoerderschap.”

Greep uit partijkas

Otten raakte afgelopen week in opspraak vanwege een betaling van zo’n 30.000 euro die hij vanuit de partijkas aan zichzelf had gedaan, in zijn ogen voor verleende diensten. Hij zag zich genoodzaakt zijn plek in het partijbestuur op te geven.

”We hebben oprechte verontschuldigingen van Henk Otten ontvangen voor de gemaakte fouten, waaronder de gecorrigeerde banktransactie. Nu is het zaak te werken aan herstel van het vertrouwen en de rust te laten terugkeren.”

De nummer twee op de lijst, Paul Cliteur, is door de partij aangewezen om tot de installatie van FVD in de Eerste Kamer op 11 juni het woordvoerderschap van de fractie op zich te nemen.