Opmerkelijk

Harry lag 'lekker te maffen' en rende naakt zijn balkon op na plofkraak

De hele buurt schrok zich rot, woensdagochtend vroeg na een flinke plofkraak in Alkmaar. Maar Harry Wever uit een nabijgelegen flat rende zonder na te denken naakt zijn balkon op.

“Ik lag lekker te maffen”, vertelt Harry tegen Hart van Nederland. “Ineens hoorde ik een knal. Ik dacht: jemig, is het al oud en nieuw? Maar dat kan helemaal niet.”

In de blote kont op de plofkraak af

En dus rende Harry instinctief naar buiten. “Ik pakte mijn telefoon en rende naar buiten toe. Ik zag een gozer staan met een scooter. Opeens begint Dirk, mijn buurman, te lachen. Toen pas had ik door dat ik in mijn blote kont stond.”

“Dirk zei: Harry, trek gauw wat kleren aan. Toen ben ik naar binnen gegaan om een trainingsbroek aan te doen en een shirtje aan te trekken”, vertelt Harry vanaf zijn balkon.

Daarna is hij weer naar terug naar buiten gerend en zag hij ook een andere jongen. “Die rende naar buiten en vervolgens reden ze met zijn tweeën weg.” Ondertussen had Harry het alarmnummer al gebeld. “Binnen de kortste keren was de politie ter plekke.”

De plofkraak gaat Harry niet in de koude kleren zitten. “Het was best heftig om dat allemaal mee te maken. Ik woon hier nu al anderhalf jaar en er gebeuren genoeg dingen waarvan ik denk: op een gegeven moment ontploft de boel hier een keertje.” Daarmee doelt hij op de verkeersdrukte en spanningen tussen etnische groeperingen in de wijk.

Lees ook: Vlak na elkaar geldautomaten opgeblazen in Zaandam en Alkmaar