Sport

'Hamilton op weg om records te breken, maar Schumacher blijft uniek'

Lewis Hamilton is goed op weg om de records van Michael Schumacher te evenaren. Dat stelt Mercedes-teambaas Toto Wolff. Toch zijn de prestaties van de Duitser volgens Wolff uniek.

Getalenteerd

De Grand Prix van Groot-BrittanniĆ« was de 80ste overwinning in de Formule 1 van de Brit. Daarmee is hij nog 11 GP-zeges verwijderd van het record van Michael Schumacher. ”Als je zo getalenteerd en hardwerkend bent als Hamilton, en dan op het juiste moment naar het team komt dat de toon zet, dan heb je een goede uitgangspositie om successen te behalen”, doet de Oostenrijker zijn verhaal tegenover Speedweek. ”Maar wat Michael heeft bereikt, is het beste tot nu toe. Het is uniek. Van een heel ander niveau dan wat iemand anders in de sport ooit heeft gedaan.”

Wolff verwacht bovendien niet dat de buit al binnen is. ”Het zal niet gemakkelijk worden, maar Lewis is goed op weg. Hij heeft nog maar een paar overwinningen nodig om Michael te evenaren.”

Records

Hamilton staat wel al boven Schumacher wat betreft de meeste pole positions: 86 stuks tegenover 68 van Schumacher. Ook het recordaantal podiumplekken (155) van de Duitser komt in zich. In Silverstone stond Hamilton al voor de 143ste keer op het podium.