Sport

Hamilton gaat levensstijl aanpassen: 'Maar ik kan nog steeds feesten!'

Lewis Hamilton is niet van plan om tijdens de zomerstop het beest uit te hangen en veel te feesten, iets wat de Brit tot nu toe wel vaak deed. De wereldkampioen hoopt zo weer volledig fit te worden.

Fit

”Normaal ging ik altijd 100% fit de zomerstop in”, aldus Hamilton tegenover Autosport. ”Dan kon ik meerdere dagen gaan feesten en daar weer van herstellen. Nu is de situatie anders. Ik voel me niet top en zal veel tijd met mijn familie doorbrengen.”

Slapen

De Brit wil zijn hele levensstijl omgooien. Zo hoopt hij ook zijn slaappatroon aan te passen.  ”Ik ben een beetje een uil die graag tot laat wakker blijft en niet veel slaapt. Dat wil ik graag veranderen. Ik wil vroeg opstaan en de zon zien opkomen, waar ik ook ben. Misschien ga ik wel mediteren of zoiets, gewoon een gezondere levensstijl.”

Oud

Wordt de wereldkampioen op zijn 34ste oud? ”Ik kan nog steeds feesten hoor, geloof me maar”, zegt de Brit met een knipoog. Toch geeft hij toe bewuster bezig is met zijn gezondheid en dat ook zijn voorbereiding anders is.

Voor Hamilton was de eerste seizoenshelft zeer succesvol. Zo won hij 8 van de 12 races en staat hij aan de leiding in de tussenstand met 250 punten. Teamgenoot Valtteri Bottas staat tweede met 188 punten, Verstappen derde met 181 punten.

Foto: ANP