Politiek

Grote opluchting bij familie Tamrazyan om verblijfsvergunning

Grote opluchting bij de familie Tamrazyan, nu het gezin te horen heeft gekregen dat het in Nederland mag blijven. Na negen jaar in een asielzoekerscentrum te hebben gewoond, heeft het Armeense gezin eindelijk een verblijfsvergunning gekregen.

Dinsdag kwam de advocaat van het gezin met het goede nieuws. “Toen zijn we elkaar in de armen gevlogen. Heel blij, maar vooral ook heel dankbaar”, vertelt Hayarpi. “Ik kan niet beschrijven wat je dan op dat moment voelt als gezin.” Kort daarna maakte Hayarpi het nieuws in een tweet wereldkundig.

Daarin schreef ze: “We hebben alle moeilijkheden samen gedragen. We hebben eindelijk een verblijfsvergunning gekregen. Dank jullie wel allemaal voor jullie steun, jullie gebeden, kaarsjes etc!” Bij de tweet plaatste Hayarpi een zelfgeschreven gedicht met de titel ‘Wonderlijk’.

Lees ook: Armeense Hayarpi en haar familie mogen definitief in Nederland blijven

Maandenlang woonden Hayarpi met haar ouders, zus en broertje een doorlopende kerkdienst bij in de Bethelkerk in Den Haag. De dienst werd gehouden om uitzetting van het uitgeprocedeerde gezin te voorkomen. “Je leeft al die tijd tussen hoop en vrees. Hoop dat je hier mag blijven en vrees dat je terug moet,” vertelt Hayarpi. “Vooral voor kinderen is dat heel erg moeilijk dus ik ben nu ook heel blij, maar dat meer kinderen kans maken om hier aan een mooie toekomst te bouwen.”