Honderden mensen aanwezig bij fakkeltocht Scheveningen

Geen vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp deze jaarwisseling, maar een fakkeltocht door Scheveningen. De bouwers van het jaarlijkse vreugdevuur in Scheveningen houden daarom zaterdagavond een fakkeloptocht.Die begint om 19.00 uur op het Van Sint Aldegondeplein en eindigt ruim een uur later op het strand van Scheveningen.

De fakkeltocht wordt gecombineerd met een inzamelingsactie. Het geld gaat naar de kosten van een vergunningsaanvraag voor een nieuw vreugdevuur volgend jaar. Mensen die meelopen met de tocht hopen dat het vreugdevuur stand houdt.

‘Vanavond misschien een zooitje’

“Ik vind dat het niet kan dat er geen vreugdevuur komt dit jaar. Want nu wordt het vanavond misschien een zooitje (tijdens de fakkeltocht, red.), alleen maar daardoor,”, zegt een Scheveningse vrouw die meeloopt. De bewoonster van de kustplaats zegt daarnaast dat ze het jammer vindt wat er vorig jaar gebeurd is. “Dat is waar, dat is fout gegaan. Maar het is toch zonde dat het niet doorgaat.”

Ook Haagse politicus Richard de Mos loopt mee. “De vreugdevuren hebben jarenlang voor rust gezorgd in de wijken. Daarom moeten we ervoor zorgen dat de traditie volgend jaar weer doorgaat”, laat hij weten aan Hart van Nederland.

De bouwers maakten enkele dagen geleden bekend geen bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de gemeente Den Haag om voor dit jaar geen vergunning af te geven voor een vreugdevuur. Daarvoor is niet genoeg tijd, meldden de bouwers op Facebook.