Opmerkelijk

Siegfried vangt grootste snoek ooit in Nederland: 138 centimeter schoon aan de haak

Het record van de grootste snoekvangst ooit in Nederland is verpulverd. De Duitse Belg Siegfried Schön ving twee weken geleden een snoek van maar liefst 138 centimeter lang.

Dat is vier centimeter langer dan het oude record, dat stond op 134 centimeter. Om een foto te kunnen maken van de reuzesnoek, moest Siegfried zijn telefoon op de panorama-stand zetten.

Videobeelden snoek

Siegfried Schön is van oorsprong Duits, maar woont tegenwoordig in België. Daar heeft hij een rokerij, vlakbij de Nederlandse grens. Op zijn Instagram-account deelt hij foto’s en video’s van de spectaculaire vangst. Daarop is te zien dat hij veel moeite moet doen om de snoek binnen te halen.

De roofvisser is op zichzelf aangewezen, want hij zit alleen op een bootje. Om het nog moeilijker te maken houdt hij in zijn mond nog een camera vast om alles goed vast te leggen. Na veel getouwtrek met de snoek kan hij ‘m uiteindelijk binnenhalen. Siegfried wil niet vertellen waar hij de grote vangst deed. “Het heeft me een paar jaar gekost. Met veel geduld en vasthouden aan dezelfde tactiek”, laat hij weten vanuit het buitenland.

“Gedroomd over dit formaat”

”Ongelooflijk dat dit mij is overkomen”, reageert Siegfried tegenover het visserijtijdschrift Beet. “Ik heb alleen maar gedroomd over dit formaat. Mijn vorige record stond op 128,5 cm.”

Siegfried is dolblij met zijn record. “Deze vangst heeft een onbeschrijfelijk gevoel van overwinning gegeven.” Ook bij Sportvisserij Nederland vielen de monden open bij het zien van de foto’s van dit ‘monster’, schrijft de belangenorganisatie. Volgens Siegfried heeft hij heel veel positieve reacties gehad. “Niemand reageert jaloers op de vangst. Heel leuk.”

Veel belangstelling

Sinds de foto van de gigantische vangst online kwam is Siegfried plat gebeld. “Allerlei media, ook uit Engeland en Zwitserland, willen me spreken. Mijn mailbox is ontploft. En het aantal volgers op Instagram is verviervoudigd.” Volgens de visser deelde hij de vangst enkel om het record te kunnen claimen. “De kans is groot dat jullie nu weer jaren niets van me horen.”

Siegfried gaat door met vissen. Hij heeft het druk met zijn eigen bedrijf, er komt nieuwbouw aan. Daarnaast geniet hij van zijn twee kinderen. Maar iedere twee weken gaat hij een dag het water op. Dat heeft hij afgesproken met zijn vrouw. “Op het water heb ik rust.”

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Siegfried / Het Vishuis (@hetvishuis) op 15 Okt 2019 om 2:30 (PDT)

Beeld: Siegfried Schön