Misdaad

Alle verdachten groepsverkrachting Den Bosch weer achter slot en grendel

Alle vijf de verdachten van de groepsverkrachting in Den Bosch zitten weer vast, nadat de rechtbank vrijdag had bepaald dat ze zich bij de politie moesten melden. Eerder op zaterdag bleek dat twee verdachten zich nog niet hadden gemeld.

De vijf waren in eerder in vrijheid gesteld. Maar de raadkamer van de Bossche rechtbank oordeelde vrijdag dat er toch voldoende ernstige verdenkingen zijn van strafbare seksuele handelingen. De verdachten kregen 24 uur de tijd om zich te melden.

Opgepakt voor ander delict

Een van de vier verdachten die weer vastzitten, meldde zich niet zelf. Hij werd vrijdag opgepakt voor een ander delict: openlijke geweldpleging. De vier anderen hebben zich zelf bij de politie gemeld.

Lees ook: Alle informatie over de groepsverkrachtingen in Den Bosch

Het onderzoek naar de groepsverkrachtingen in een garage in Den Bosch begon nadat drie tienermeisjes onafhankelijk van elkaar bij de politie hadden gemeld dat ze door meerdere jongens waren verkracht. De politie vermoedt dat er nog meer meisjes slachtoffer zijn geworden.

Waarom op vrije voeten?

De officier van justitie vroeg op 9 december om zes verdachten in bewaring te stellen. De rechter-commissaris oordeelde echter dat er op dat moment geen juridische argumenten waren om ze vast te houden. De officier van justitie ging daartegen in hoger beroep. De raadkamer van de Bossche raadkamer oordeelde daar vrijdag over.

Volgens de raadkamer is er voldoende ernstige verdenking van strafbare seksuele handelingen om de vijf verdachten weer vast te zetten.

Tekst: ANP