Weer & Verkeer

Goedkoopste tankstation van Nederland staat in de Achterhoek

In 2020 gaan de benzineprijzen flink omhoog. Een beetje slimme automobilist bereidt zich goed voor en weet waar hij terecht kan om goedkoop te tanken. Bijvoorbeeld door het goedkoopste tankstation van Nederland in het geheugen van zijn navigatiesysteem op te slaan. Kleine hint: dat staat in Gelderland.

Lees ook: Dit ben je volgend jaar kwijt voor een volle tank

Het goede nieuws is dat er twee tankstations zijn die zich het ‘goedkoopste tankstation van Nederland’ mogen noemen. De twee pompen aan de Barchemseweg in Ruurlo en de Ruurloseweg in Groenlo. De gemiddelde literprijs van beide tankstations lag dit jaar op 1,551 euro voor een liter Euro 95. Ook opvallend: de top tien van goedkoopste pompstations bestaat bijna volledig uit onbemande pompen. Slechts één tankstation binnen het ranglijstje is bemand.

Duurste tankstation van Nederland

Het onderzoek werd uitgevoerd door Multitankcard. Wat het duurste tankstation van Nederland is, komt niet uit het onderzoek naar voren. De ANWB becijferde begin dit jaar dat het pompstation aan de A15 bij Hardinxveld-Giessendam de duurste van het land was.

De ANWB schreef in januari dat de goedkoopste pomp van Nederland vorig jaar 28 cent per liter goedkoper was dan de duurste. Da’s 11,2 euro verschil voor een volle tank van 40 liter.