112

Goederentreinen botsen in Venlo: spoor bezaaid met Red Bull

Op een emplacement in Venlo zijn twee goederentreinen tegen elkaar gebotst. Hierdoor zijn een aantal treindelen ontspoort en kwam een deel van de vracht op het spoor terecht. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

ProRail laat weten dat de betrokken goederentreinen geen gevaarlijke stoffen vervoerden ten tijden van het ongeluk. Waardoor de treinen op elkaar botsten, is nog niet bekend. Enkele wagons zijn ontspoord. Het ongeval gebeurde op een plek waar op zicht wordt gereden en er dus geen seinen aanwezig zijn.

Op foto’s is te zien dat in ieder geval één van de twee containers blikjes Red Bull aan het vervoeren was. Een deel van de Red Bull-blikjes zijn uit de container gevallen tijdens de botsing.

Lees ook: ‘Code rood’ voor problemen op het spoor door verwachte hitte

Treinverkeer

Het ongeluk heeft grote gevolgen voor het treinverkeer rondom Venlo. Deze was vanochtend vanwege het incident stilgelegd. Inmiddels is het treinverkeer weer op gang gekomen, maar naar Roermond en Duitsland nog niet. De wagons die zijn ontspoord, moeten eerst weer worden herspoord.

De verwachting is dat alles rond 12.30 uur weer kan worden vrijgegeven. Tot die tijd brengen bussen gestrande treinreizigers verder. Verder staat er volgens een woordvoerder van ProRail een hele rij met goederentreinen die niet weg kunnen. Daarvoor worden nu plannen gemaakt.

ANP/Redactie