Lifestyle & Entertainment

Giovanni (20) werd van dakloos en verslaafd een pianotalent

Van de 13.000 daklozen die ons land telt is een derde hartstikke jong: tussen de 18 en 30 jaar oud. Eén van hen is de 20-jarige Giovanni uit Rotterdam. Hij leefde maanden op straat en sliep op een bankje op het station. Maar Giovanni heeft de boel weer op de rit. Hoe dat kan? Hij heeft een bijzonder talent.

Giovanni was verward, agressief en verslaafd. Naar eigen zeggen kwam dat door een posttraumatische stressstoornis die hij in zijn jeugd heeft opgelopen. “Er zijn wat nare dingen gebeurd in mijn jeugd. Maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ik steeds naar een blowtje ben gaan grijpen op redelijk jonge leeftijd”, zegt Giovanni.

Dr. Dre

Giovanni wordt uit huis geplaatst en komt in een jeugdinstelling. Als hij weer vrij komt wordt zijn gedrag erger en is hij verslaafd aan zware medicijnen. Giovanni slentert dag en nacht over straat. Tot hij op een dag In de opvang meedoet aan een project waar hij de piano ontdekt. “Er stond daar een piano. En ik hoorde het nummer van Snoop Dogg – Still D.R.E., ik dacht dat wil ik ook. Dus dat ben ik toen gaan oefenen en best snel bleek dat ik het wel kon.”

Nu gaat het hem zo goed af dat hij zelfs aanvragen voor optredens heeft. “Het haalt mijn eigenwaarde heel erg omhoog. Ik kan dingen bereiken als ik me ervoor inzet.” Hij wint een talentenjacht, en deze week staat hij bovendien in het Every Day People magazine een Glossy gemaakt door daklozen.