Misdaad

Gezocht: jonge overvallers die pistool richtten op 98-jarige man  

Een 98-jarige man is door twee mannen hardhandig aangepakt in zijn woning aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel. Op zaterdagochtend 18 mei 2019 dacht hij de deur te openen voor bouwvakkers, maar werd gewelddadig overvallen.

De mannen trokken zich niets aan van zijn hoge leeftijd of gezondheid. Nadat ze hem naar een stoel hadden gesleurd, rukten ze namelijk ook nog zijn alarmknop af. Vervolgens werd de man vastgebonden en richtte één van hen een pistool op zijn hoofd.

Vastgebonden en doodsbang

De mannen bleven een ruim half uur in de woning. Ze hadden hun gezichten goed bedekt, waardoor het slachtoffer niets van hen kon zien. Al die tijd zat de 98-jarige man vastgebonden en doodsbang in de stoel.

Geen geld, wel ringen

De hele woning werd overhoopgehaald voor geld, maar dat had de man niet in huis. Uiteindelijk dwongen ze hem om zijn ringen af te doen. Waaronder een trouwring met de inscriptie 1920, maar ook een bijzondere zegelring. Deze ring heeft de gravure van een wapen van de Duitse plaats Tecklenburg. De ring is speciaal voor het slachtoffer gemaakt en uniek in zijn soort.

Handdoek achtergelaten

Ze gingen daarnaast ook slordig te werk, want de mannen lieten een handdoek achter in de woning.

Help mee deze zaak op te lossen

De politie heeft maandag 16 september 2019 een 27-jarige man als verdachte kunnen aanhouden, maar daarmee is de zaak nog niet opgelost. Gelukkig zijn er beelden van de overvallers. Als u weet wie dit zijn, hoort de politie dat graag.