112

Getuige vertelt wat de vader van Bekiro hem zei, net na de moord op het kind

Tijdens de herdenking voor de 12-jarige Bekiro in Arnhem sprak onze verslaggeefster Miranda van Dam met de man die de vader van de jongen op straat aantrof.

Lees ook: Stille tocht in Arnhem voor doodgestoken Bekiro (12)

De vrouw van de man heeft die avond door dat er onrust is op straat en sommeert haar man de politie te bellen. In plaats daarvan stapt hij in de auto als hij iemand  over straat ziet lopen. Hij vertrouwt het niet en rijdt achter hem aan.

Twee kinderen

De getuige vertelt hoe hij de vader zittend op straat aantreft en met hem praat. Na een tijdje vertelt de vader dat hij twee kinderen heeft. “Die van 15 is gevlucht, die van 12 heb ik afgeslacht, vermoord…,” vertelt hij aan de man.

Lees ook: Zoon die aan fatale steekpartij vader ontkwam belde zijn oma: “Ik bloed, help me”

“Op dat moment voelde ik geen grond onder mijn voeten. Ik trilde helemaal. Ik dacht: ‘Heb ik hier met een monster te maken?’” De man vertelt dat hij niet wist wat hij moest doen. Hij zei tegen de vader dat hij rustig moest wachten. “Toen kwam de politie gelukkig.”

22 december

De jongen werd op 22 december doodgestoken in een woning aan de Dragoonstraat. De 40-jarige vader van de jongen is kort na de moord gearresteerd en opgenomen in een penitentiair ziekenhuis omdat er zorgen bestonden over zijn psychische gesteldheid. Een paar dagen na het incident hebben honderden mensen afscheid van de jongen genomen in de moskee.

Lees ook: Honderden mensen herdenken doodgestoken Bekiro (12) bij Arnhemse moskee