112

Geslagen conductrice is dag na de klap alweer aan het werk

De bewusteloos geslagen conductrice is na het voorval niet bij de pakken neer gaan zitten. De dag erna zat de 63-jarige vrouw alweer op de trein. Dat laat een NS-woordvoerder weten aan Hart van Nederland.

De 63-jarige conductrice sprak op 28 september een zwartrijder aan in de internationale trein van Brussel naar Amsterdam. Op station Breda stapte de conductrice de trein uit, volgens de politie om een kop koffie te halen. De zwartrijder schoot achter aan aan en deelde een rake klap uit op het achterhoofd van de vrouw, waardoor ze bewusteloos raakte. De aanval werd vastgelegd op video en online geplaatst.

Lees ook: Zwartrijder mept conductrice (63) van achteren bewusteloos

De klap kwam out of the blue voor de conductrice. Mede doordat er volgens de NS flink wat tijd zat tussen de woordenwisseling in de trein en de aanval op perron 5 in Breda. “De vrouw werkt al geruime tijd voor NS, dit is de eerste keer dat haar zoiets overkomt. Gelukkig gaat het goed met haar.”

Agressie onacceptabel

NS stelt dat agressie tegen NS-personeel onacceptabel is en dat er – mocht er een incident plaatsvinden – altijd aangifte wordt gedaan. Ook de geslagen conductrice wil dat de man in kwestie zo snel mogelijk gepakt wordt.

De politie is op zoek naar een lichtgetinte man van rond de 35 jaar, ongeveer 1 meter 68 lang en sprekend met Vlaams accent. Zijn haar is kort en donker en aan de zijkant opgeschoren. Tot op heden heeft de politie één tip binnen waarbij ook een naam is genoemd.